Mikä on reddit ja miten reddit toimii?

Redditiä ei usein mainita ”suurten” sosiaalisten verkostojen rinnalla, vaikka se on yksi vaikutusvaltaisimmista. Sillä on 420 miljoonaa käyttäjää, mikä on 20 prosenttia enemmän kuin Yhdysvaltojen väkiluku, ja sen kävijämäärät ovat suuremmat kuin Amazonin, sillä siellä on yli miljardi kuukausittaista kävijää.

Reddit kasvaa edelleen kaksinumeroisin luvuin joka vuosi, ja se lisää käyttäjiä 25 prosenttia vuonna 2020 ja 14 prosenttia vuonna 2021. Tämä kasvu yhdistettynä siihen, että 40 prosenttia Z-sukupolvesta etsii tietoa sosiaalisilta alustoilta Googlen sijaan, tekee Redditistä ainutlaatuisen mahdollisuuden tuotemerkeille.

Reddit ei kuitenkaan ole paras paikka kaikille yrityksille. Sillä on ainutlaatuinen tunnelma, jonka tämä artikkeli selittää.

mikä on reddit

Mikä on Reddit?

Reddit on sosiaalinen verkosto, jossa on foorumityyppinen keskustelurakenne. Käyttäjät luovat viestejä aihepiirikohtaisiin yhteisöihin, joita kutsutaan aliredditeiksi, ja ovat vuorovaikutuksessa kommenttiketjuissa. Jokaisella viestiketjulla on OP (alkuperäinen kirjoittaja), joka aloitti sen. Käyttäjät voivat myös äänestää muiden tekemää sisältöä ”ylös” tai ”alas” algoritmin mukaan.

Reddit aloitti toimintansa vuonna 2005 ja myytiin Conde Nastille alle vuotta myöhemmin 10 miljoonalla dollarilla. Se oli hyvä palkkapäivä perustajille, jotka olivat vastavalmistuneita korkeakoulututkinnon suorittaneita, mutta vuoden 2022 neljännellä neljänneksellä Redditin arvo on nyt arviolta 10-15 miljardia dollaria.

Miten Reddit toimii?

Reddit pyrkii edistämään yhteisöä kannustamalla käyttäjiä (eli redditoreita) vuorovaikutukseen toistensa kanssa.

Ennen nykyisiä visuaalisesti keskittyneitä alustoja, kuten TikTok ja Instagram, meillä vanhimmilla vuosituhannen vaihteen ikäisillä oli vain tekstiviestejä sisältäviä nettifoorumeita, joilla oli mahdollisuus luoda yhteyksiä muihin yhteisten kiinnostuksen kohteiden ympärille. (R.I.P. Yahoo Groups.)

Reddit on foorumin ja modernin sosiaalisen verkoston hybridi: Subredditit ovat kuin yksittäisiä foorumisivustoja, mutta voit osallistua kaikkeen yhdellä tilillä, kuten sosiaalisessa verkostossa.

Toinen iso asia, joka erottaa Redditin muista, on sen algoritmin toiminta: Suosittuja viestejä, joilla on paljon lisäpisteitä, näytetään enemmän Redditin etusivulla ja subreddit-syötteissä. Alaspäin äänestetty sisältö saa vähemmän näkyvyyttä.

Sen sijaan, että Reddit käyttäisi monimutkaisia algoritmisia työkaluja sisällön sijoittamiseen, sen algoritmi toimii äänten perusteella. Yksinkertainen ja tehokas.

Redditoijat käyttävät alustaa monin tavoin, mutta yleisiä ovat:

  • Pyytääkseen apua tiettyyn ongelmaan, kuten tekniikkaoppaita (tai suuria elämänkriisejä).
  • Tilaamalla subreddittejä pysyäkseen ajan tasalla suosikkiaiheistaan
  • Yhteydenpitoon muiden kanssa, jotka jakavat heidän kiinnostuksen kohteensa
  • Oppia jotain uutta (katso r/IWantToLearn).
  • Viihdyttääkseen meemien, huumori-alireddittien tai keskustellakseen televisiosta tai elokuvista.

Mikä on subreddit?

Subredditit toimivat sivuston mini-yhteisöinä – kuten Facebook-ryhmät, mutta julkiset – ja edistävät käyttäjien vuorovaikutusta yhteisten kiinnostuksen kohteiden ympärillä. Subredditillä on oma URL-osoite, esimerkiksi Star Wars -alireddit löytyy osoitteesta www.reddit.com/r/StarWars.

Ihmiset jättävät usein r/:n sisään, kun puhutaan subredditistä. Kun näkee sanan edessä johtavan r/-kirjaimen, sen tunnistaa Reddit-yhteisöksi lähes missä tahansa verkossa nykyään. Esimerkiksi sen sijaan, että sanoisin ”the memes subreddit”, sanoisin ”r slash memes”.

Kuka tahansa voi luoda subredditin. Kuten missä tahansa verkkoryhmässä, useimmissa suurissa subredditissä on useita moderaattoreita, jotka pitävät yhteisön aiheessa ja roskapostista vapaana. Tämän helpottamiseksi subredditissä on usein erityisiä sääntöjä ja vaatimuksia, joita on noudatettava ja joiden noudattamatta jättämisestä on seuraamuksia.

Varmista, että luet säännöt ennen lähettämistä tai kommentointia, jotta et vaaranna digitaalisen demokratian simpukankuorta.

Löydät subredditin säännöt oikeasta sivupalkista tai omasta Säännöt-välilehdestä.

Mitä karma on Redditissä?

Redditorin karma on hänen nettoäänestystuloksensa. Selvä kuin muta?

Reddit-käyttäjät voivat äänestää kommentteja ja viestejä ylös- tai alaspäin, mikä näkyy vasemmalla puolella olevilla ylös- ja alaspäin osoittavilla nuolilla.

Jokainen upvote lisää karma-arvojasi +1:llä, ja jokainen downvote vähentää sitä. Upvotes – Downvotes = karmapistemääräsi.

Korkea karmapistemäärä ei anna sinulle mitään erityisiä voimia, mutta se on yleinen osoitus siitä, kuinka avulias olet. Se on nopea ”luottamuslämpötila”, jonka avulla muut voivat arvioida sinua.

Voit nähdä jonkun henkilön karma-arvot, kun viet hiiren hiirellä hänen käyttäjätunnuksensa päälle.

Mikä on karma Redditissä?

Flair on ominaisuus, jota monet subredditit käyttävät. Flaireja on 2 erilaista:

  • Käyttäjän flair
  • Post flair

Käyttäjän flair on teksti tai kuvake ”tag”, joka näkyy käyttäjänimesi jälkeen tietyssä subredditissä. Joskus voit valita sen itse, ja joissakin subredditissä vain moderaattorit voivat määrittää flairin.

R/cats-aliredditissä voit valita kissarodun käyttäjäflairiksesi. Tässä yhteisössä on myös saavutuksiin perustuvia käyttäjäflaireja, jotka ilmestyvät automaattisesti, kun saavutat kyseiset virstanpylväät.

Mikä on upvote Redditissä?

Upvote vastaa ”tykkäystä” alustoilla kuten Instagramissa tai Facebookissa. Se tarkoittaa, että joku pitää viestistäsi tai kommentistasi tai piti sitä hyödyllisenä, oivaltavana, hyödyllisenä jne.

Voit nähdä, kuinka monta upvotea viestilläsi on, ja kuten aiemmin mainittiin, jokainen upvote auttaa nostamaan karma-arvojasi.

lue myös – Mikä on Linkedin ja miten se toimii?

Usein kysytyt kysymykset aiheesta reddit

Mikä on Reddit comin tarkoitus?

Reddit on sosiaalinen uutissivusto ja foorumi, jossa sisältö on sosiaalisesti kuratoitua ja jota sivuston jäsenet edistävät äänestämällä. Sivuston nimi on leikittely sanoista ”I read it”.

Mihin subredditiä käytetään?

Subreddititit ovat Reddit-sivuston alisäikeitä tai kategorioita. Niiden avulla käyttäjät voivat keskittyä tiettyyn kiinnostuksen kohteeseen tai aiheeseen postittaessaan sisältöä, joka äänestetään ylös- tai alaspäin relevanssin ja käyttäjien mieltymysten perusteella.

Voiko kukaan nähdä Reddit-historiasi?

Ei voi. kaikki on julkista. Voit vain poistaa kaiken yksitellen, yksi kerrallaan, tai luoda heittopaikan, josta kukaan ei tiedä.

Voivatko muut Redditorit nähdä yhteisösi?

Oletusarvoisesti Reddit näyttää aktiiviset yhteisösi profiilistasi. Voit kuitenkin ottaa tämän ominaisuuden myös pois päältä, jolloin muut käyttäjät eivät näe aktiivisia yhteisöjäsi vieraillessaan profiilisi luona

Mitä Reddit Anonymous tarkoittaa?

Mikä on Redditin anonyymi selaustila? Redditin Anonyymi selaus -toiminnon avulla voit selata Reddit-sovellusta ilman tiliäsi. Se on kuin uusi, väliaikainen tili, joka ei tallenna asetuksiasi tai postaushistoriaasi.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *