Mikä on Google Lens ja miten sitä käytetään?

Androidin jatkuvasti kehittyvässä maailmassa Google jatkaa innovoinnin rajojen ylittämistä merkittävillä ominaisuuksillaan. Näiden joukossa Google Lens erottuu joukosta, sillä se on mullistava ominaisuus, joka määrittelee uudelleen sen, miten toimimme vuorovaikutuksessa älypuhelimiemme kanssa.

Tekoälyä ja koneoppimista saumattomasti yhdistävä Google Lens vapauttaa visuaalisen älykkyyden voiman ja muuttaa Android-laitteemme älykkäiksi ja dynaamisiksi visuaalisiksi avustajiksi. Google Lens tarjoaa vertaansa vailla olevan käyttökokemuksen riippumatta siitä, haluatko tunnistaa kohteita, kääntää tekstiä tai etsiä tietoa kameraa osoittamalla.

Google Lens integroituu myös saumattomasti Google Photos -palveluun Samsungin puhelimissa ja muissa Android-puhelimissa, jolloin käyttäjät voivat vaivattomasti parantaa kuviensa hallinta- ja hakuominaisuuksia.

mikä on google lens

Mikä on Google Lens?

Google Lens on Googlen kehittynyt kuvantunnistusteknologia, jonka avulla voit löytää lisää tietoa ympäröivästä maailmasta välittömästi puhelimesi kameran avulla. Google Lensin avulla voit:

 • Tunnistaa kasveja, eläimiä, maamerkkejä, maalauksia, tuotteita ja paljon muuta välittömästi vain osoittamalla kameralla niihin. Ei tarvitse etsiä internetistä.
 • Kääntää vieraskielistä tekstiä välittömästi skannaamalla kylttejä, ruokalistoja, ainesosaluetteloita, asiakirjoja ja muuta tekstiä äidinkielellesi.
 • Etsi samankaltaisia tuotteita verkosta ottamalla valokuva haluamastasi tuotteesta, jotta voit selata ja tehdä ostoksia nopeammin.
 • Kopioi ja liitä tekstiä reaalimaailmasta puhelimeesi kirjoista, julisteista, käyntikorteista, kuvakaappauksista ja muusta, jotta voit helposti viedä tekstiä.
 • Ratkaise matemaattisia ongelmia skannaamalla yhtälöt ja saat vaiheittaiset tehtävät ja ratkaisut.
 • Hanki ravintolasuosituksia verkossa skannaamalla logoja ja ruokalistoja ja lue arvosteluja ennen ruokailua.

Lyhyesti sanottuna Google Lens on henkilökohtainen tekoälyllä toimiva visuaalinen hakukoneesi, joka tuo sinulle tietoa tilauksesta, kun tutkit ympäröivää maailmaa puhelimesi kameran avulla. Lue tämä kattava opas ja opi, miten tämä vallankumouksellinen sovellus toimii ja miten se voi päivittää jokapäiväistä elämääsi!

Google Lensin lyhyt historia

Google Lens lanseerattiin vuonna 2017 Google Photosin ja Google Assistantin integroituna ominaisuutena esittelemään tekoälypohjaisen visuaalisen haun ja lisätyn todellisuuden teknologian tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Sen jälkeen Google Lensin ominaisuudet ja käytettävyys ovat kehittyneet nopeasti päivityksillä, kuten reaaliaikaisilla käännöksillä, tekstin skannauksella ja kopioinnilla sekä integroinnilla Google-tuotteisiin, kuten Chromeen ja Google Searchiin.

Google Lensin taustalla oleva teknologia on peräisin Googlen koneoppimisen tutkimusosastolta, joka on ollut edelläkävijä esimerkiksi luonnollisen kielen käsittelyn ja neuroverkkojen alalla. Google Lens pystyy nyt tunnistamaan yli miljardi kohdetta miljoonien kuvien avulla, ja se avaa uusia mahdollisuuksia siihen, miten etsimme ja navigoimme maailmassa.

Lisätyn todellisuuden ja tekoälyteknologian kypsyessä Google Lensin visuaalinen haku on entistäkin älykkäämpi ja syvemmällä jokapäiväisessä elämässäsi saumattomasti. Tulevaisuus on täällä!

Google Lensin tärkeimmät edut

Kehittyneiden kuvantunnistus- ja tekoälyominaisuuksiensa ansiosta Google Lens tarjoaa lukuisia etuja, jotka säästävät aikaa ja vaivaa:

Opi uusia asioita välittömästi

Osoita kameralla ympärilläsi olevia kohteita, niin saat heti tietoa, joka laajentaa tietämystäsi maailmasta. Tunnista tuntematon maamerkki, käännä katukyltti vieraassa kaupungissa, opi lisää galleriassa olevasta maalauksesta, hanki kasvien hoito-ohjeita puutarhaan ja paljon muuta.

Osta älykkäämmin

Näetkö asun, josta pidät? Skannaa se Google Lensin avulla ja etsi se verkosta ostettavaksi tai selaa samankaltaisia malleja. Se vie vaivaa arkielämässä löytämiesi esineiden etsimiseltä.

Lisää tuottavuutta

Poimi tekstiä asiakirjoista helppoa vientiä varten, ratkaise matemaattisia ongelmia vaiheittain vain skannaamalla yhtälö, luo kontakteja heti skannaamalla käyntikortteja ja yksinkertaista hallinnollisia tehtäviä tallentamalla tärkeitä tietoja liikkeellä ollessasi.

Suunnittele parempia päätöksiä

Hanki arvosteluja ravintoloista skannaamalla niiden kyltit tai ruokalistat, jotta voit tarkistaa ne ennen ruokailua. Tunnista ruoka-aineiden ainesosat, jotta ymmärrät ravitsemus- ja allergiatiedot. Skannaa tuotteita nähdäksesi lisätietoja, kuten hintavertailuja, ennen ostamista. Tieto johtaa parempiin päätöksiin!

Google Lens on tehokas kumppani taskussa, joka antaa sinulle kehittyneen visuaalisen hakukoneen käden ulottuville, minne ikinä menetkin!

Miten Google Lensiä käytetään?

Google Lensin käyttäminen on yksinkertaista. Seuraa näitä ohjeita:

 1. Asenna sovellus

Android-laitteissa Google Lens on esiasennettuna osana Google Assistantia ja Google Photosia.

Lataa sovellus ilmaiseksi iPhonessa tai iPadissa App Storesta. Avaa ja ota kameran käyttöoikeus käyttöön, kun sitä pyydetään.

 1. Avaa kamera

Avaa Google Lens sovellus tai käytä Lensiä Google Photosin, Google Assistantin tai Chromen kautta. Varmista, että kameran käyttöoikeus on käytössä.

 1. Skannaa kuva

Osoita kameralla vain kohdetta, maamerkkiä, tekstiä jne., jonka haluat skannata, ja odota sekunti, että visuaalinen tunnistus tekee taikojaan! Parantaaksesi tarkkuutta, ota keskeinen kohde selvästi kameran kehykseen.

 1. Hae tulokset

Sovellus asettaa pisteitä kaiken tunnistettavan päälle ja ehdottaa hakutuloksia, joita voit napauttaa. Valitse tarkin vastaavuus ja sukella yksityiskohtiin, kuviin ja verkkolinkkeihin, jotka tarjoillaan skannaamasi perusteella!

Näin helppoa se on. Harjoittelemalla voit tehdä visuaalisia hakuja tien päällä hetkessä.

Google Lensin todelliset käyttötarkoitukset

Google Lens loistaa parhaiten, kun sitä käytetään luovasti jokapäiväisessä elämässä:

Vieraan tekstin välitön kääntäminen

Ei enää kielimuurien kanssa kamppailua. Skannaa vieraskielistä tekstiä, kuten ravintoloiden ruokalistoja, kylttejä, käyttöohjeita jne., ja Google Lens kääntää sanat asettamallesi kielelle reaaliajassa optisen hahmontunnistuksen ja käännösalgoritmien avulla. Se voittaa fyysisen sanakirjan etsimisen!

Tuntemattomien huonekasvien tunnistaminen

Näyttääkö kotisi uusi kasvi roikkuvalta? Skannaa se Google Lensin avulla, niin tunnistat tarkalleen, mikä laji se on, ja saat yksilölliset hoito-ohjeet, joiden avulla voit elvyttää sen.

Autosi löytäminen ruuhkaisella parkkipaikalla

Olemme kaikki olleet jumissa vaeltelemassa parkkipaikoilla ja lyömässä avaimia yrittäen muistaa, mihin olemme pysäköineet. Skannaa kuva alueesta tai osasta, johon pysäköit, niin Google Lens näyttää nuolen, joka osoittaa autosi sijainnin karttapinnalla.

Hankalien matematiikkaongelmien ratkaiseminen välittömästi

Yhtälöitä ei tarvitse syöttää manuaalisesti. Skannaa matemaattinen ongelma vain kameralla, ja Google Lens näyttää vaiheittaiset tehtävät ja lopulliset ratkaisut välittömästi. Erittäin hyödyllistä hankalissa lukio- tai yliopistotehtävissä!

Tutustu muotiin verkossa

Himoitsetko söpöä asua, jonka näet jollakulla olevan yllään tai joka on esillä tv-ohjelmassa? Anna Google Lensin jäljittää se verkossa puolestasi! Se löytää tarkan vaatekappaleen, jos se on saatavilla, jotta ostosten tekeminen on helppoa, tai samantyylisiä vaatteita, jotka sopivat ulkoasuun. Näin säästät aikaa, kun haluat pysyä ajan tasalla jokapäiväisessä elämässä havaituista trendeistä.

Google Lensin mahdollisuudet ovat rajattomat, jos käytät mielikuvitustasi. Se poistaa niin paljon kitkaa päivittäisistä tehtävistä ja sopii täydellisesti oppimiseen tien päällä. Päivitä elämääsi hyödyntämällä sen ominaisuuksia!

Miten Google Lens oikeastaan toimii?

Konepellin alla Google Lens toimii erittäin kehittyneillä syväoppimisalgoritmeilla, jotka on koulutettu miljoonien kuvien ja tuhansien luokkien perusteella. Se käyttää tekniikoita, kuten neuraalista kuvankäsittelyä ja neuraalista konekääntämistä, huippuluokan visuaalisen tunnistuksen ja ymmärtämisen kykyihin.

Kun osoitat kameralla kohteeseen, tapahtuu seuraavaa:

 • Kameran sensori tallentaa kohtauksen korkearesoluutioisina kuvina ja valmistelee kuvat analysoitavaksi.
 • Kuvakehykset käsitellään konvoluutiohermoverkkojen avulla – tekoälymalleilla, jotka on suunniteltu jäljittelemään ja parantamaan ihmisaivojen kuvantunnistuskykyjä monikerroksisen koneoppimisen avulla.
 • Konvoluutioverkot analysoivat kuvien ominaisuuksia, kuten muotoja, tekstuuria ja tekstiä, ennakoidakseen, mitä esineitä kuvassa on, ja verratakseen niitä Googlen koulutettuun tietokantaan.
 • Jos kuvassa on tekstiä, optinen kirjaintunnistus poimii sanat ja kirjaimet sekä tarvittaessa käännökset.
 • Todennäköisimmät osumat esitetään interaktiivisina päällekkäisyyksinä kameran näytöllä, jossa on linkkejä ja tietoja haun laajentamiseksi.

Googlen tekoälytutkimuksen viimeisimmät tulokset yhdistyvät, jotta saadaan aikaan tämä hämmästyttävä kyky ymmärtää, mitä kamerasi näkee reaaliajassa. Google Lens kehittyy päivä päivältä älykkäämmäksi, sillä koulutettujen kuvien määrä kasvaa jatkuvasti ja kattaa yhä useampia luokkia.

Google Lens ja tulevaisuus

Kun lisätyn todellisuuden laitteistot, kuten AR-lasit, yleistyvät yhdessä 5G-yhteyksien kanssa, Google Lensin visuaaliset hakutoiminnot kehittyvät entisestään. Google Lens voi mullistaa visuaalisen vuorovaikutuksen ympäristömme kanssa, sillä se liittää digitaalista tietoa suoraan näkökentässäsi olevien reaalimaailman kohteiden päälle.

Seuraavassa on vain joitakin näköpiirissä olevia mahdollisuuksia:

 • Reaaliaikainen tuotetunnistus, joka on integroitu verkkokauppa-alustoihin kävellessäsi kaupoissa.
 • Ravintola-arvostelut ja erikoisuudet näkyvät, kun lähestyt ruokapaikkaa.
 • Maamerkkien yksityiskohdat ja äänikierrokset aktivoituvat automaattisesti nähtävyyksiä katsellessasi.
 • Täydellinen visuaalinen vieraskielinen käännös, jossa kyltit vaihtavat kieltä, kun kävelet ohi.
 • Pukeutumisen, muodin ja tyylin välitön tunnistaminen vaateostoksilla.
 • Ja tämä on vasta pintaraapaisu siitä, millaisia mullistavia vaikutuksia tällä on esimerkiksi matkailun, kiinteistöalan, lääketieteellisen kuvantamisen ja tekniikan aloilla. Google Lensin tavoitteena on poistaa kaikki kitka, joka liittyy hyödyllisen tiedon löytämiseen ympärillämme olevista esineistä, ja helpottaa visuaalista hakua, joka on integroitu saumattomasti jokapäiväiseen elämäämme.

Teknologialla on vielä tilaa kypsyä. Google Lensin tämänhetkiset ominaisuudet ovat kuitenkin vain vilauksen siitä, miten syvällisesti tekoäly ja AR tulevat muuttamaan vuorovaikutusta yritysten, brändien ja itse tiedon kanssa. Käyttöönotto vain kasvaa tästä eteenpäin!

Google Lensin keskeiset tulokset

 • Google Lens on Googlen vallankumouksellinen visuaalinen hakusovellus, joka käyttää tekoälyä tuottaakseen tietoa kaikesta, mitä skannaat välittömästi puhelimesi kameralla.
 • Se pystyy tunnistamaan yli miljardi tuotetta, kääntämään vieraita kieliä reaaliajassa, ratkaisemaan matemaattisia ongelmia kuvien perusteella ja paljon muuta, mikä auttaa päivittäisessä elämässä.
 • Käyttö on yksinkertaista – avaa kamera ja suuntaa se skannattaviin kohteisiin, jolloin päällekkäiset näytöt ehdottavat hakuja ja tukitietoja.
 • Google Lens säästää aikaa, auttaa tekemään päätöksiä liikkeellä ja oppimaan uusia asioita aina, kun uteliaisuutesi herää päivittäisissä tilanteissa.
 • Sen käyttövoimana oleva tietokonenäkö- ja neuraalinen konekäännösteknologia kehittyy edelleen nopeasti Googlen syväoppimisen ja lisätyn todellisuuden innovaatioiden ansiosta.
 • Google Lens on silta hakukoneiden ja fyysisen maailman välillä, ja se on lisätyn todellisuuden tulevaisuutta, ja siitä lupaa tulla jonain päivänä korvaamaton digitaalinen kumppani, joka parantaa elämäämme kaikilla osa-alueilla, kun sen ominaisuudet laajenevat ajan myötä.

Hyödynnä visuaalista hakua jo tänään Google Lensin avulla ja tutki maailmaa entistä kätevämmin ja oivaltavammin.

Usein kysytyt kysymykset aiheesta google lens

Mihin Google Lensiä käytetään?

Avaa valokuva Google-kuvissa ja napauta näytön oikeassa alakulmassa olevaa Lens-painiketta. Chromebook-käyttäjät voivat käyttää Google Lens -objektiivia myös lataamalla Google Photo -sovelluksen Androidille.

Mitkä ovat Google Lensin haitat?

Rajoitettu offline-toiminnallisuus: Siksi se ei ehkä ole yhtä hyödyllinen alueilla, joilla verkkoyhteys on huono tai sitä ei ole lainkaan.
Tarkkuus ja luotettavuus: Vaikka Google Lens on vaikuttava, se ei aina ole 100-prosenttisen tarkka kohteiden tai tekstin tunnistamisessa.

Onko minulla Google Lens puhelimessani?

Google Lens -ominaisuus on oletusarvoisesti käytössä useimpien Android-puhelinten, myös Samsungin laitteiden, kamerasovelluksessa. Avaa Kamerasovellus ja napauta vasemmassa alakulmassa olevaa Lens-kuvaketta. Napauta joissakin sovelluksissa Tilat ja valitse Lens-kuvake.

Onko Google Lens ilmainen?

Sovellus on saatavilla sekä iOS- että Android-alustoilla, ja sen lataaminen on ilmaista. Turvallisuuden osalta Google Lensiä pidetään yleisesti ottaen turvallisena sovelluksena lapsille.

Säilyttääkö Google Lens valokuvasi?

Hakutoimintasi tallennetaan tilillesi vain, jos Web & App Activity on käytössä, eikä varsinaisia valokuviasi tallenneta Web & App Activity -tilille.

Mitä eroa on Google-kuvalla ja Google Lensillä?

Google Images on antanut sinun etsiä samannäköisiä kuvia jo jonkin aikaa, mutta Lens menee paljon pidemmälle; se yrittää myös antaa sinulle tietoa siitä, mitä kuvassa on.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *