Mikä on postitoimipaikka ja mitä se tarkoittaa?

postitoimipaikka on julkinen laitos ja vähittäiskauppa, joka tarjoaa postipalveluja, kuten kirjeiden ja pakettien vastaanottoa, postilaatikoiden tarjoamista ja postimerkkien, pakkausten ja paperitavaroiden myyntiä. Postitoimistot voivat tarjota lisäpalveluja, jotka vaihtelevat maittain.

Suomessa postitoimistoja ylläpitää Posti Group Oyj, joka on kansallinen postipalvelujen tarjoaja. Postilla on yli 1 200 postitoimistoa ja palvelupistettä eri puolilla Suomea.

Mikä on postitoimipaikka

mikä on minun postitoimipaikka?

Postikonttorisi on paikallinen postilaitos, joka hoitaa postia ja paketteja osoitteesi mukaan. Sille on määritetty yksilöllinen postinumero, joka ohjaa postin oikein keräilylaatikoista ja myyntipisteistä tiettyyn postikonttoriisi lajittelua ja kotiisi toimittamista varten. Löydät oikean postikonttorisi syöttämällä postinumerosi kansallisen postipalvelusi verkkosivustolle.

Miten postitoimipaikka kirjoitetaan?

On olemassa muutamia yleisiä tapoja kirjoittaa ”postitoimisto”:

 • Postitoimisto – kaksi sanaa, muodollisin
 • Posti – isoilla kirjaimilla, myös yleinen
 • postitoimisto – yksi sana, epävirallinen
 • P.O. – lyhennetty pisteillä
 • PO – lyhennetty ilman pisteitä

Postitoimistotyypit suomessa

Suomessa on yli 1200 postitoimistoa, jotka voidaan luokitella seuraavasti:

 1. Pääpostitoimistot

Kaupungeissa ja taajamissa sijaitsevat suuret postin vähittäismyyntipisteet. Tarjoavat täydellisen valikoiman postipalveluja ja pidemmät aukioloajat asiakkaiden mukavuuden vuoksi.

 1. Postin toimipisteet

Pienempiä postin toimipisteitä, jotka toimivat vähittäiskaupoissa ja ostoskeskuksissa asuinalueilla. Tarjoavat peruspalveluja rajoitetuin aukioloajoin.

 1. Postipalvelupisteet

Ruokakauppojen, huoltoasemien, kirjastojen jne. sisätiloissa sijaitsevat postipisteet. Tarjoavat valikoituja palveluja aukioloaikoina. Kätevät sijainnit.

 1. SmartPOST-pakettilokerot

Itsepalveluyksiköt, jotka on asennettu keskeisille paikoille, kuten metroasemille, ostoskeskuksiin, käteviin myymälöihin jne. Mahdollistavat verkko-ostosten jättämisen, noutamisen ja palauttamisen ympäri vuorokauden.

 1. Postitoimistot

Pienet postitoimipaikka kyläkaupoissa ja yhteisökeskuksissa, jotka tarjoavat palveluja maaseutuväestölle. Käsittelevät pääasiassa kirjeitä ja paketteja läheisiin maaseutuosoitteisiin.

Yleiset postipalvelut suomessa

Suomen postitoimistot tarjoavat monenlaisia palveluja viestintään, maksuihin, toimituksiin ja rahoitustarpeisiin.

 • Postituspalvelut – Peruskirjeiden ja postikorttien postitus Suomen sisällä ja ulkomaille Postin nopeuteen ja seurantatarpeisiin perustuvilla toimitusvaihtoehdoilla.
 • Postilaatikoiden vuokraus – Tarjoamme yksityisiä vuokrattuja laatikoita, joihin postilähetykset toimitetaan turvallisesti vuokralleottajien noudettavaksi avaimia käyttäen. Saatavana eri kokoja.
 • Pakettipalvelut – Kansallisia ja kansainvälisiä lähetysvaihtoehtoja erikokoisille ja -painoisille paketeille. Myös nouto kotiovelta voidaan sopia.
 • Pikakuljetukset – Aikakriittiset asiakirjat ja paketit voidaan lähettää pikapostilla kotimaassa tai maailmanlaajuisesti. Toimitetaan mahdollisimman lyhyessä ajassa.
 • Logistiikkaratkaisut – Posti tarjoaa räätälöityjä logistiikka- ja varastointiratkaisuja yritysten postittajille ja verkkokaupoille.
 • Tilaukset – Aikakauslehtiä ja aikakauslehtiä voi tilata ovelta toimitettuna.
 • Media- ja markkinointipalvelut – Palvelut mainospostin luomiseen ja jakeluun.
 • Laskujen maksaminen – Maksujen perintäpalveluja tarjotaan yleishyödyllisille laskuille, vakuutusmaksuille jne. verkkopankkisiirrolla tai käteisellä.
 • Rahoituspalvelut – Käteisen tallettaminen ja nostaminen automaattisten postikeskusten kautta. Myös kotimaiset ja kansainväliset rahansiirrot ovat mahdollisia.

Miten postitoimistot toimivat suomessa?

Vaikka postitoimistot tarjoavat rajapinnan yleisölle, postin varsinaiseen kulkuun liittyy useita kulissien takana olevia vaiheita, jotka kulkevat laajan verkoston kautta.

 1. Postin kerääminen

Suomen kaduilla näkyvät kirkkaankeltaiset postilaatikot muodostavat kirjeiden, korttien ja pikkupakettien postituksen peruskeräyspisteet. Suuremmat paketit asiakkaat jättävät postin tiskeille. Postilaatikoilla on aikataulutettu päivittäinen tyhjennys, kun taas postitoimipaikoilla tyhjennys on tiheämpi.

 1. Kuljetus postikeskuksiin

Kaikki eri postilaatikoista ja postitoimistoista kerätty posti kuljetetaan alueellisiin postinkäsittelykeskuksiin maanteitse tai rautateitse. Päivittäinen kuljetus mahdollistaa nopeamman käsittelyn.

 1. Postilähetysten lajittelu

Keskusten nykyaikaiset automaattiset lajittelukoneet skannaavat ja lajittelevat jokaisen postilähetyksen vastaanottajan sijainnin postinumeron mukaan eri osastoihin tietyille jakelualueille eri puolilla Suomea.

 1. Lähetys jakelutoimistoihin

Kun postilähetykset on lajiteltu aluekohteittain, etiketöidyt postisäkit kuljetetaan maantie- tai lentoteitse vastaanottajien sijaintipaikkojen lähellä sijaitseviin jakelupostitoimistoihin.

 1. Paikallinen jakelu

Jakelupostitoimistot lajittelevat saapuvan postin manuaalisesti tarkan postiosoitteen mukaan toimialueellaan ja jakavat sen eri postimiehille kotiinkuljetusta varten.

 1. Ovelta ovelle -jakelu

Postimiehet tekevät päivittäin kierroksia määritellyillä reiteillä ja jakavat postiartikkelit käsin koteihin ja liikeosoitteisiin viimeisen kilometrin lähialueilla ja keräävät lähtevät lähetykset.

Usein kysytyt kysymykset

mitä tarkoittaa postitoimipaikka?

Postitoimipaikka tarkoittaa paikka, jossa myydään postimerkkejä ja josta lähetetään kirjeitä ja paketteja.

Mihin postitoimipaikka käytetään?

Postitoimiston ensisijainen tehtävä on postin kerääminen, käsittely, lähettäminen ja jakelu.

Mitä kutsutaan postitoimipaikka?

substantiivi. valtion postijärjestelmän toimisto tai asema, jossa posti vastaanotetaan ja lajitellaan, josta se lähetetään ja jaetaan ja jossa myydään postimerkkejä tai tarjotaan muita palveluja. Lyhenteet: PO, P.O. Usein postitoimisto . valtionhallinnon osasto, jonka tehtävänä on postin kuljettaminen.

Miksi sitä kutsutaan postitoimistoksi?

1650-luku, ”kirjeiden kuljettamisesta vastaava julkinen osasto”, sanoista post (n. 3) + toimisto. Merkitys ”rakennus, jossa postitoimintaa harjoitetaan, toimisto tai paikka, jossa kirjeitä otetaan vastaan lähetystä varten”, on peräisin 1650-luvulta.

Mitä kohteita postitoimistossa on?

postitoimipaikka ensisijainen tehtävä on postin kerääminen, käsittely , lähettäminen ja jakelu. Postilähetyksiksi voidaan luokitella kaikki postituotteet, joiden sisältö on luonteeltaan viestiä, kuten kirjeet, postikortit, sisämaan kirjekortit, paketit, tavalliset, kirjatut, vakuutetut, vakuutetut, maksulliset ja pikapostituotteet.

Mitkä ovat postin edut?

 • Se on kätevä kuljetusväline silloin, kun määrä on pieni ja volyymi vähäinen.
 • Postitoimistot sijaitsevat useimmiten kauppapaikkojen lähellä. Näin ollen pakettien lähettäminen voidaan järjestää helposti.
 • Paketit toimitetaan vastaanottajan kotiovelle.

Kuka on postitoimipaikka perustaja?

Warren Hastings (Britannian Intian kenraalikuvernööri vuosina 1773-1784) avasi postit yleisölle maaliskuussa 1774. Tätä ennen postijärjestelmän päätarkoitus oli ollut palvella Itä-Intian komppanian kaupallisia etuja.

Mistä tietää postitoimipaikka?

Löydät Post Office™-palvelupisteen, hyväksytyt yhteistyökumppanit tai muita USPS®-palveluja, kuten postimerkkejä, passin vastaanottoa ja itsepalvelukioskeja, USPS.com®-sivuston Etsi USPS:n toimipisteitä -sivulta. Seuraa sitten näitä ohjeita: Täytä kaupunkisi ja osavaltiosi tai vain postinumerosi™.

Mikä on postitoimipaikka Helsinki?

Postilla on yleispalveluvelvoite, joka edellyttää kirjeiden jakelua arkipäivisin kaikissa Suomen kunnissa. Postin pääkonttori sijaitsee Helsingin Pohjois-Pasilassa. Postin historia ulottuu lähes 400 vuoden päähän.

Mikä on postinumero ja toimipaikka?

Vuonna 1959 käyttöön otetulla postinumerolla tarkoitetaan koodijärjestelmää, jota eri maat ympäri maailmaa käyttävät postin käsittelyn ja jakelun yksinkertaistamiseksi. Lähetettiinpä paketti sitten osavaltion sisällä, tietyn maan sisällä tai kokonaan toiseen maahan, nämä numeroyhdistelmät (ja joskus kirjaimet) muodostavat tietyn tunnuksen, jonka avulla jakelupisteet osoitetaan tiettyyn paikkaan.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *